Onze moestuin

In de achtertuin van Van der Valk Hotel Apeldoorn-de Cantharel ligt een moestuin van maar liefst 1,2 hectare groot. Deze tuin telt ruim vijftig verschillende soorten groenten en kruiden bestemd voor de keuken van de Cantharel en voor de Valk Vers bus. In het oogstseizoen is de tuin op vrijdagmiddagen open van 13.00 - 17.00 uur voor rondleidingen en om er onder begeleiding een proeftas groente en kruiden voor thuis te plukken.

Meer dan 50 groenten en kruiden

Met het idee "recht van het land naar het restaurant" legde de Cantharel in 2013 de moestuin aan De tuin werd nog in datzelfde jaar bekroond met het certificaat voor Erkend Veluws Streekproduct. De Van der Valk Cantharel-koks halen er de lekkerste boontjes, kroppen sla, bijzondere aardappelsoorten, kruiden en nog veel meer ingrediënten voor het restaurant. De Valk Vers bus haalt er dagelijks verse groenten om huis-aan-huis te verkopen.

Een wandeling door deze grote moestuin is een uitje op zich. In de borders staan bekende groenten en kruiden, maar er staan ook ‘vergeten groenten’. Onze medewerkers weten er alles over te vertellen. Wie weet nog hoe koolrabi, pastinaak en raapstelen eruit zien? De moestuin wordt regelmatig bezocht door schoolklassen. Kinderen zijn vaak verbaasd over de vele soorten groenten die zij aantreffen en weten soms niet eens dat sla uit de grond komt.