Senszo

Senszo is een kleinschalige dagbestedingsplek in Apeldoorn waar mensen met een verstandelijke beperking werken. Cliënten van Senszo verzorgen onder andere het inpakwerk voor Valk Vers.

Mariëlle Kloosterman van Senszo: “In onze dagbesteding werken mensen met een verstandelijke beperking (waaronder autisme) die behoefte hebben aan structuur en duidelijkheid. Hier kunnen ze in kleine groepen, in hun eigen tempo, werken aan projecten en dat gaat heel goed.

Zo verpakken ze voor Voor Valk Vers chocolade en pepermunt. Maar ze verwerken bijvoorbeeld in hun eigen keukenruimte oud brood tot croutons. We zijn heel blij met de samenwerking met Valk Vers. Voor sommige van onze cliënten is het werk in een ‘echte’, drukke keuken niet mogelijk. Daar zijn veel te veel prikkels. Op deze manier kunnen ze toch deelnemen aan een echt werkproces. Onze cliënten hebben er veel plezier in en zijn trots op het resultaat van hun werk. Hun zelfvertrouwen groeit hierdoor. 

Het was voor ons ook wel spannend om te zien of de werkzaamheden voor Valk Vers gingen lukken, anders konden we het niet opnemen in het dagprogramma, maar het was meteen een succes. De productie is klein begonnen, maar nu gaan we waarschijnlijk de ruimte zelfs verbouwen en professionaliseren, zodat we nog meer projecten kunnen aannemen. Daar zijn we trots heel op.” 

http://www.senszo.nl/